Evertse » Specials » Veilig computer en internet

Veilig computer en internetgebruik

Het gebruik van internet en de computer is niet zonder gevaar. Vanaf het allereerste begin, proberen malafide personen pc's te hacken. Tegenwoordig is ook het gebruik van Adware populair. Op deze manier kan men invloed uitoefenen op welke websites men bezoekt. Ook phising is een criminele manier van geld verdienen voor deze malafide personen, waar je liever niet in wilt trappen. Terwijl het gebruikersgemak en de toepassingen van het internet en de PC toenemen, neemt ook de criminaliteit toe. Met slimme trucks weten malafide mensen zich toegang te verschaffen tot je PC, tablet of smartphone. Veelal zonder je dit direct in de gaten hebt. Dit terwijl een schone PC veel sneller en fijner werkt.

Blijf bewust

Blijf zelf ten alle tijden bewust. Download alleen software die je 100 % vertrouwd. Wees je er van bewust dat een bank nooit een e-mail zal sturen met het verzoek om informatie te verstrekken over je rekening nummer. Gebruik altijd een virusscanner die up to date is. Update het besturingssysteem altijd als hier om gevraagd wordt.

Gratis software

Gratis software is de voedingsbodem voor virussen en adware. Deze kunnen doorgaans mee worden geïnstalleerd. Zonder dat je er erg in hebt dat het gebeurd. Ga bewust met het installeren van software om. Als je het niet vertrouwd, doe het dan niet. Doe je het toch, ga dan bewust met een installatie om. Lees alle stappen zorgvuldig. Kijk welke functies aangevinkt zijn.
Tips om de snelheid van je computer te verbeteren

Tips om de snelheid van je computer te verbeteren

Teleurgesteld omdat je splinternieuwe computer werkt als een trage slak? Het probleem zit hem niet in de specificaties van de machine. Extra toepassingen bovenop het besturingssysteem worden door de p…
Gepubliceerd door Evertse op 15-06-2014, laatst gewijzigd op 13-12-2014. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.